Home arrow Food Reviews arrow Selangor arrow Kajang Satay (Haji Samuri)
Kajang Satay (Haji Samuri)
Print
(209 votes)
Last Updated ( Monday, 05 January 2009 )

Satay Kajang at Haji Samuri
Satay Kajang at Haji Samuri

Location: N02 59.6585 E101 47.1308 Kajang, Selangor

Getting there: The Satay Center off the Kajang Stadium.

Meal: Dinner

Entering the den of the satay captal of the world, one would notice the hyper competitive atmosphere. It seems like the battle for the popular boys in blue of Hj Samuri vs the boys in red of the others. Hj Samuri seems to dominate half the Satay Center and almost the entire crowd.

The trademark is the large chunky satay meat pieces. The thing I like is the separation of chili paste with peanut sauce; the spiciness of the peanut sauce can be adjusted according to one’s taste.

They ran out of “perut” or stomatch when I ordered, so I had 10 sticks of beef. Each stick (skewer) has large chunks of meat, so 10 is a lot. They have nasi impit and ketupat, your choice. The main difference is, the use of coconut leaf; traditional vs modern methods to make compressed rice. Ketupat being the traditional with coconut leaf and nasi impit being the modern using plastic.

The sticks can be sticky at times due to the sloppiness of mass production.

On the menu is a whole range of other kinds of meat (except pork). Most exotic meat is seasonal.

Rating:

Food: 8/10
Service: 10/10
Value: 8/10

Remarks: Would rate food better if the food came hot. They have a few branches here and there.

Haji Samuri Stall
Haji Samuri Stall
 

Discuss it in our forum  

Keywords: Satay Kajang, Sate Kajang, Kajang Sate, Haji Samuri, Hj Samuri 

Taken with permission from Tasek.net - GPS Hunt for Good Malaysian Food



Newer articles
Comments
Add NewSearch
Mrs.Ang   | 202.75.4.xxx | 2008-05-29 11:48:36
I went to have this Kajang Satay last Thursday (22/05/2008)

The only difference Satay Kajang from normal satay is the amount of meat,is definately more and of course you pay more for it too. The peanut sauce is just ok! ok-lah. I find the place and the ambience congested and not so welcoming at night at all.

Cat's all over the place and to my horror, there was a cat under my table and my mom was trying to chase it off but the cat seem not to be bothered by our presence until I had to call one of the waiters to chase it off. To my shock the waiter carried the cat away from under our table and never bother to wash his hands.

Sadly, after that he went to serve food for a new order by a customer. That's the kind of SERVICE and Satay you get from MALAYSIA's Best SATAY - Haji Samuri.

If Haji Samuri wanna practice hygienic kitchen and service, please get rid of the cats and teach your workers to be hygienic conscious too. Even their uniforms look so dirty.

I notice your kitchen is of course CLEAN. Kudos to you! If you can't keep the cats out, please build glass walls to make it more nicer looking and of course cleaner too. Please install air-cons so that the customers feel more comfortable while enjoying your satay.

Hope my dissatisfaction will be taken into your consideration and by the way, I spent RM61.10 for your satays.

So don't you think I deserve a better service than having a cat under out table and other cats running all around tables in your shop and not to mention your waiter who obviously not aware of germs. We left immediately after what we witness for we lost our appetite. I regretted ordering a take away.
sad_klguy - Bad Service   | 60.50.157.xxx | 2008-08-10 19:05:47
Hi Mrs.Ang..

Actually I agree what you said about their service.Just now I went to Kajang Satay Haji Samuri and really dissappointed,not much I can eleborate.2 words to descibe "BAD SERVICE".

If they really want to become the Best Restaurant in Malaysia,please change the lazy and tidak apa attitude.

Lastly,bro is that you have share in this restaurant or you very kamcing with the bosses.I never see any of the food review have 10/10 on the service and sadly this you said is 10/10.

Dissapointed on yuor blog..
crystal - Bad Service   | 203.223.147.xxx | 2008-10-12 16:34:22
Sorry to say that... But lastly i realize that the service in this restaurant getting worst and worst.. Was in one of the restaurant 2 weeks ago, no one came and take the order even i had sat down about half an hour.

I just pissed off and left the restaurant without any comment.

I hope the person in charge take note of this matter. Because i believe this incident not only happened to me but many other out there..
Killbill - bad,bad and really bad   | 60.48.168.xxx | 2008-10-21 21:51:20
as a satays lover myself, its really sad for me and others to give comment bout this.
I stay near to Awan Besar R&R and often i been there for Samuri's satay. Everytime the word I can apply here is bad service from the workers which I'm not sure whether they are Msian or PATI. Agree indeed of all the comments above bout the attitude, the politeness and the laziness.
2nd, is the food quality,sometimes the meat either chicken,beef or others was already expired and not meant to be eat by public. To Haj Samuri,LOOK into this issue and MAKE SURE before someone lodge a legal action on you.
3rd, why my satay is not hot. it seems like the satay is just taken out from a cooler box and preheat it for a while. It wasnt satays if it's present like that.and there's no onion too! Where is all gone the traditional way of a SATAY.
Overall, satay samuri is being too commercialize without ensuring the cleanliness,the quality and the good customer service ethic that should being practice by all of his unknown workers.There's no point you hired so many number of workers who dont perform well and dont honor their responsibilities as a satay worker.
Anne - Ms   | 203.126.225.xxx | 2008-11-12 15:39:40
One of my friend went to this stall & ask for more satay gravy. As the owner is tooo busy to attend to her, she decided to take the gravy herself. To her horror, as she scoop the gravy in the pot, she found a SANITARY PAD in it!! She was furios & confront the owner. D owner wanted to bribe her of RM500 to shut her up but she refused & walked away.
ANGIE SPORE   | 203.126.225.xxx | 2008-11-12 16:50:55
The story dat I want to relate may seemed as a shock but its the TRUTH!!! I went to Haji Samuri Satay Kajang one evening with my frenz to savour the famous satay as mentioned by lots. At 1 point, we finished the gravy as its sooo tasty. I approached the onwer for more gravy but he
carjunker - Good gone bad   | 60.50.245.xxx | 2009-02-03 18:07:09
As a born n bred Kajangite , I recently had my worst satay meal ever at Haji Samuri (Kajang Library branch). I ordered 40 sticks of satay to bring home and upon arriving home, the satay was
jacksparrow - New definition of BADDDDDD   | 58.27.115.xxx | 2009-05-18 12:24:34
my friends and I went to the branch near Tmn Melati. Let me tell u:-
1) The satay was stone cold and the meat was not throughly cooked. It was still raw in the middle. The gravy was nothing to tell anyone about.
2) The service was really really bad. Even by malaysian standard it was bad. We had to call the waiter 5 times to remind them of our drinks order, which never arrive regardless. We just paid for what we ate and left.
I'll never ever go near any one of Hj Samuri's satay ever again. I'll be my first and last experience. Thank you very much.
Jitraan   | 121.122.54.xxx | 2009-05-20 23:30:36
Layanan yang buruk dari kakitangan Satay Samuri Kajang, Kakitangan yang memakai tag no 30.
Ismala Ismail - betul ke email di bawah ini???   | 203.106.2.xxx | 2009-06-25 10:43:12
Satay Kajang banyak RECYCLE...

Dear Kawan-kawan,

Kalau kita pergi ke Kajang, semua orang tidak melepaskan peluang untuk
makan satay kajang di sana . Terutama sekali Satay Haji Samuri sebab
ianya sudah terkenal seantero Malaysia .

Sekarang ni tak payahlah pergi jejauh ke Kajang, makan saja di Awan Besar
(tempat rehat di highway Kesas), sebab Haji Samuri dah buka
branch di sana .

Untuk itu teman nak berkongsi pengalaman (yang mungkin tidak boleh
dilupakan) selepas memakan Satay Haji Samuri.Pada hari minggu yang lalu,
teman berserta dengan adik teman (2 family) baru pulang dari Sungai
Chongkak.

Dalam perjalanan pulang, kami bercadang untuk singgah di Awan
Besar untuk makan malam - apalagi, sataylah!!! (jawab anak-anak).

Masing-masing semuanya tengah kelaparan sebab sehari suntuk bermandi-manda
di sungai. Setibanya di sana , kami pun order seperti biasa (masa tu
orang yang makan dan bawa pulang punyalah ramai). Kami pun makanlah dengan
penuh berselera sekali tanpa menghiraukan orang sekeliling.

Setelah kenyang, suami teman pergi ke surau untuk solat maghrib & adik
ipar teman ke toilet & hisap rokok sebentar. Lebih kurang 15 minit
kemudian kamipun bayar bil & berlalu dari Awan Besar (nak balik rumah
awal, sebab esok anak-anak nak sekolah)..

Dalam perjalanan pulang, teman dah rasa ngantuk sebab kenyang sangat,
tiba-tiba adik teman menegur suaminya 'Papa, tadi makan satay banyak
betul!!' Terus adik ipar teman cerita...

'Kalau korang, dengar cerita ni, mesti tak nak makan satay kajang
lagi...........' Semua yang ada dalam kereta tanya dia

'Kenapa??' Dia pun cerita, setelah dia pergi ke toilet, dia pergi hisap
rokok di tepi toilet tu dekat belakang kedai Satay Haji Samuri (kedainya
di sebelah tepi sekali). Dia memerhatikan seorang pekerja sedang
menyatukan sisa-sisa kuah satay (yang biasanya dalam mangkuk kecik-kecik)
ke dalam sebuah mangkuk besar.

Seorang pekerja lagi sedang mengumpulkan lidi satay yang telah digunakan
orang ke dalam satu bekas besar. Adik ipar teman ni secara
spontan bertanya kepada pekerja yang sedang menuang sisa kuah satay
tadi (sebab jaraknya lebih dekat dari pekerja yang sedang mengumpul lidi
satay).

'Dik, kuah ni nak buang ke?' Jawab pekerja tadi,
'Taklah bang, mana boleh buang, kuah ni mahal tau, kita pakai balik.....'
Adik ipar teman, terkejut betul dengan jawapan tadi, dia pun tanya lagi .
'Lidi-lidi tu pun tak buang ke?'

Jawab pekerja tadi, 'Ialah bang, kita cucuk satay balik' Pada mulanya
adik ipar teman, ingatkan pekerja tadi bergurau saja, rupa-rupanya
pekerja tu bercakap benar.

Kemudian, dia lihat pekerja itu terus bangun dan membawa sisa kuah yang
telah disatukan ke dalam mangkuk besar tadi ke dalam kedai (mungkin untuk
di hidangkan semula).

Setelah melihat kejadian tadi, adik ipar ku pun terus berlalu dan memegang
perutnya sebab dah kenyang makan satay.........

Kami di dalam kereta yang mendengar cerita tersebut sungguh terkejut
dengan cerita tadi. Teman berapa kali tanya adik ipar teman,
'Betul ke ni, Fozi.....' (terasa loya pun ada). 'Betullah',
jawabnya . Selepas itu bermacam-macamlah perkataan keluar
untuk melepaskan perasaan geram & marah.

' Cuba bayangkan kita makan sisa kuah satay tu, entah-entah Cina , India ,
semuanya di campurkan sekali..ee gelinya!' 'Ialah, kita manalah tahu
kalau orang yang makan ada penyakit HIV ke, penyakit yang senang
berjangkit,'

'Lidinya orang dah gigit-gigit lepas tu kita pulak gigit....' 'Patutlah,
kita makan sedap aje.....' 'Agak-agaknya, dia malas nak masak selalu kuah
tu, diam main tambah-tambah aje....' 'Entah-entah, itu
dia punya petua untukpelarisnya kot................'

'Wallahuallam bissawab'
Suami temanpun cakap untuk meredakan suasana -
well, sekarang kita dah tahu, lepas ini tak janganlah makan lagi Satay
Haji Samuri dan kita sebarkan berita ni kat internet supaya orang lain pun
sedar.....Itulah ceritanya, so kalau you all nak makan satay, kenalah
berhati-hati.

Tapi yang nyata, teman tak akan makan Satay Kajang lagi
....................

IZEHARI BIN BASAR
PENOLONG PENGARAH
UNIT KECIL PENYELIDIKAN & PEMBANGUNAN TEKNOLOGI
SEKTOR PENGURUSAN MAKLUMAT & PEMBANGUNAN TEKNOLOGI
LEMBAGA PEPERIKSAAN MALAYSIA
03.8884.3152
03.8884.3161
sharif   | 118.101.175.xxx | 2009-12-01 22:37:08
kalau boleh pakaian pekerja Satay Hj Samuri di premis ti tukar setiap 3 jam sekali ( nampak belumuhhh ) agar nampak ceria
cafly   | 203.82.94.xxx | 2010-12-23 13:10:50
Ajax request failed.kalau nk try satay jom mkn satay kat puchong bt 13 kg tengh.satay 1+3(nama asal satay cafly) kalau rasa nk mkn contact no 0196924842 je.ini satay tiada resycle.
pancing76 - fuh....hebat sungguh ujian dar   | 219.95.163.xxx | 2011-11-22 10:18:48
Fitnah itu lebih teruk dari membunuh...baik bunuh sahaja Dato' Hj Samuri sekiranya betul apa yang tuan katakan....adalah lebih baik cari kebenaran dari membuat cerita yang tidak sahih...syukur alhamdulillah org melayu berkembang maju setapak kehadapan...
AHMAD SYAZWAN BIN YAHYA
PENOLONG PEGAWAI PENTADBIRAN
HJ SAMURI & ANAK-ANAK ENT. SDN. BHD.
najib haji kadar - satay...   | 210.186.133.xxx | 2013-08-14 11:14:25
Assalam....Satay kajang boleh makan bang..tapi jenama penjual tu yang kita fikir dua tiga kali...mahu atau tidak nak makannya...Satay Kajang kat Satay Miley(area sg ramal foodcourt)..mmg terbaik setakat nie..lembut..isi banyak..baik ayam atau daging..kuah mmg terbaik..tuan satay tak kedekut kuah..timun ngan bawang pun bagi xtra lagi..harga yg semua org boleh bayor le senang citer...huuu..Saya rekomenkan kEdaI niE..InSyaAllah puas hati bang..TQ
gan0808 - Bukit Tinggi Klang Satay Kajan   | 121.121.245.xxx | 2009-09-12 00:38:12
I agre with your comment bro,1st thier informe is dirty and they work fast like jim carey.But i went to klang branch in bukit tinggi which they closed and no any shifing sign,what a dispointed that day.But i try go around to find but no any satay haji samuri there.'''WHERE THEY WENT'''
Walau macam mana pun kita kena saport,makanan MALAYSIA.Masage for WAK HAJI SAMURI please go ahead and try to improve.Please don't bring new satay which called '''SATAY KUCING'''
wazira - satay satay satay satay     | 203.82.79.xxx | 2009-09-14 05:37:21
salam sume...utk pengetahuan sume saya pun peniaga/pembekal satay jenama wazirassatay di dungun trg dan kini saya ada branch kat dato keramat..tp saya tabik pada hj samuri sbab dia adalah contoh dan patut jadi icon pada mereka yg tlibat dgn bisnes satay nih.dulu saya hanya tahu makan satay,tak sedap complain cari kedai lain tp bila saya buat sdiri barulah tau betape pedih dan peritnye nak buat satay..oleh itu tak dapat saye gambarkan mcmane hj samuri punye survive hingga ke tahap sekarang.saye penah makan hj samuri punye satay..sedap.agak bbeza dengan wazirassatay.biaselah lain padang lain belalang.wazirassatay adalah trengganu punye satay..apapun satay tetap satay...
J3bat Derhaka - Stupid from big boss to kuli   | 60.50.133.xxx | 2009-09-20 19:28:53
buat satay, bila datang satay dah siap bakar. masak ke tak masak, diorang peduli ape. banyak kali pegi, beberapa kali tgh makan satay, darah dari daging dan ayah tu keluar. dah la daging liat. mintak buat kasi garing sket, haram dia amik pedulik. satay kalau makan tanpa kuah, tak sedap.

kalau kata susah nk bisnes jual satay, tak yah jual. alang2 nk bisnes, buat la kasi betul2. nk kasi org makan, bukan kucing makan.

kalau skali atau 2 kali jadi kt aku ni, bleh la terima sebab manusia tak lari dari buat kesilapan. tapi kalau banyak kali, itu bukan silap lagi. itu bongok.

sekian luahan dari hati aku yg tak puas hati. salam..
addin - SHS Better Improve FAST!   | 115.133.251.xxx | 2009-09-27 00:53:32
Salam Sejahtera.

Walaupun saya tahu website ini bukanlah tempat yang sesuai untuk saya beri komen, tetapi saya ingin berkongsi berkenaan produk dan perkhidmatan SHS hasil pengalaman saya.

1. Produk - Sate ayam ok. Tapi sate daging liat dan kering. 20 kali saya pergi, 19 kali mesti liat, 1 kali jer ok. Setiap kali saya beli sate daging, setiap kali tu lah saya berdoa supaya dapat yang tak liat.. tapi hampa. pernah saya luahkan juga kat penjaga kaunter wang berkenaan masalah yang saya hadapi tentang keberangkalian yang tinggi utk saya dapat sate daging yang liat, tetapi masih tidak ada tindakan apa2 pun. Saya amat titik beratkan sate daging sebab isteri dan mak mertua saya tidak makan ayam. Disebabkan masalah
haizul satay - satay power jb   | 203.82.91.xxx | 2010-01-05 13:13:05
kalau abg rasa nak makan satay power, dtg lah kat jb, tel haizul, 0127540292.
HAIZUL SATAY JB - SATAY POWER JB   | 203.82.91.xxx | 2010-01-05 13:28:25
TK PENGETAHUAN SEMUA PEGEMAR SATAY,HANYA DI KAWASAN JOHOR BAHRU. SEMUA PARTY,HARI JADI,RUMAH BARU,HARI RAYA,ULANG TAHUN, SEMUA YG TERASA NAK MAKAN SATAY SEDAP.YANG SPECERYA,BAKAR DI TEMPAT ANDA PARTY.SMS/TEL; 0127540292.UTK BOOKING... KALAU LAMBAT,,,,, SATAY HABIS.........
Bianca - Satay Haji samuri   | 203.217.176.xxx | 2009-11-04 17:51:09
Your place is dirty, ur staffs are so lazy, sloggy n filthy.

Just stop claiming you are the best and cheat people!

Admit your weaknesses n work on it!

Street satays' are cleaner and tastier than yours definately!
Ieda Shah Alam - Tak dak notis   | 161.142.6.xxx | 2009-11-12 13:29:55
Baru-baru ni suami aku nak belanja kami sekeluarga makan satay kat Bukit Tinggi Klang...maklumlan dekat dengan umah aku gak (lebih kurang 15 minit perjalanan). Sampai-sampai kami kecewa kedai sudah takdak...ganti ngan kedai makan kopitan, takda apa-apa sign pun yang beritahu SHS dah pindah.
wak - Dimana pindahnya cawangan sata   | 121.120.177.xxx | 2009-12-24 01:33:39
Kami sekeluarga sebenarnya dah rindu sangat nak makan satay kajang di bukit tinggi klang tu,tapi hampeh dah tutup dan tak tahu pindah kat mana?
puteri   | 175.140.89.xxx | 2014-03-07 05:15:58
Owhh..kedai satay y da ttup tu ke..skrg nie klo xsilap..dorg de buka kecil2 lan kt 2,tempat kt areal tu..
carjunk boy - aduhai hj samuri...     | 203.82.91.xxx | 2009-11-25 19:25:53
sebagai mamat yg membesar di kajang,mana-mana gua pergi pun, sebut kajang je..orang tanya pasal satay..sebut kajang je..orang tanya pasal sate..kajang..satay..kajang..satay..lama-lama
gua pun tension gak!!kenapa asal satay je..mesti kajang!!!
Sek   | 115.132.78.xxx | 2010-01-04 17:18:03
I went to the Kajang Branch 2 days ago and I swear I won't go again. 1/4 of the satays with raw meat, the satay is not hot at all, for some sticks half of the meat is scorched.

This is the worst satay I ever eat.
Nigell - Another Suggestion on Kajang S   | 60.50.156.xxx | 2010-01-18 18:22:06
Dear guys and girls, Hj Samuri is not the only satay seller in Kajang. I'm from Kajang so I know where's the best satay in town... Hj Samuri was once the best, however the quality gone bad since it commercialized.. To all satay fans here, I strongly recommend you to try Restoran Yus Sate Kajang and Restoran Malaysia. If you do not know how to go, ask any Kajang citizens and they will show you.. They are also well known, for the originality and delicious satays. ;-)
Rahim - Medan Satay Riverside Kajang   | 60.53.18.xxx | 2010-02-02 23:32:16
Citer ku begini, lebih kurang 3 minggu lepas (early January 2010) sy ke gerai satay Kajang tepi sungai (Medan Satay Riverside), masa tu ada ramai pekerja ambil order, bayar selepas makan. Hari ni (2 Feb 2010) sy singgah lagi ke sana, akan tetapi suasana dah berubah, hanya 2 orang pekerja menghantar pesanan, pulak tu kena ke kaunter cashier buat pesanan, byr dulu termasuk cukai perkhidmatan 5%, kebetulan pergi sorang, memula duduk lepas 10 minit tiada sorang pun datang ambil order, nampak sorang pekerja baru lepas hantar pesanan orang lain, mintak ambil order, sy diarahkan ke cashier, bila cashier tanya nombor meja, kena sy tunjukkan meja sekian-sekian (tiada nombor la tu) lepas byr, pergi ke meja tu semula orang lain lak duduk, kena duduk meja sebelah, pastu pekerja hantar pesanan meja asal ku, yg duduk sekeluarga terpinga, dia order untuk 4 orang, sampai sorang punya, sib baik aku nampak, kena bagitau pekerja tu, haru betul.
Kalau korang nak makan kat sini hanya 2 jenis satay je ada (ayam dan daging) lelain toksah tanya. Mana pergi satay rusa ??, ikan ??, perut ?? babat?? kambing ?? dll, patutla akhir2 ni macam kurang orang kat sana. Adakah ni petunjuk Satay Samuri Kajang semakin maju mcm KFC or McD? yg juga kenakan gov tax 5% atau ???
Dr. William Voon - Kajang Satay   | 203.82.80.xxx | 2010-02-04 13:42:32
04/02/2010

Sir, Do you have a branch at Port Dickson? If so, where ?

WV
cikli@WMJ   | 175.144.99.xxx | 2010-06-05 21:54:26
sesiapa yang belum makan satay samuri adalah didalam kerugian.Kalau nak oder nak dapat yang best-best daging dia jangan rush-rush sebab masa tulah dia masak yang fresh-fresh.Itulah rahsianya kalau nak yang sedap-sedap.sekian adanya..
heh,heh,heh..q;D
CE Tan - Satay Kajang - Haji Samuri add   | 203.126.254.xxx | 2010-06-22 16:02:35
Yum,yum.....
zamani - teruk - hampeh - kecewa   | 110.159.118.xxx | 2010-07-25 22:34:00
Saya duduk kat JB. bila pergi ke KL jika ada masa, saya pasti cari satay kajang Samsuri. Kekadang tu, sebelum pergi ke KL, saya dan keluarga dah set nak makan satay Samsuri. Itu dulu, sejak kebelakangan ini, saya dapati servis teruk, satay separuh panas separuh sejuk, meja kotor, satay kering tidak berminyak. Jika sekali terkena mungkin boleh dimaafkan, tetapi dah tiga kali terkena, mana boleh tahan. Terus terang saya meluat, kecewa dan saya tidak halalkan duit yang saya bayar bil satay
Md. Hamdan - Best satay   | 175.138.142.xxx | 2010-09-08 11:35:04
The satay was real good with its gravy. The gravy is very delicious , the specialty in it is that it is diluted but the taste is still great. IT react as a soup based ! You can even eat it just like that and you will definitely love it.!

And it never stops, they serves you with great orange juice unlike those in cinemas. Orange juice like dishwasher taste..Their orange juice taste are even better any others and with pulp most importantly.

Get a jug of orange and enjoy your satay, it will be a great meal for ya.

Thumbs up! !
Anonymous - cadangan:   | 118.101.136.xxx | 2010-09-18 12:06:10
kami sekeluarga dari Penang,singgah mkn kt Hj samuri Satay Kajang...Selesai mkn kami terus beredar,tiba kt parking lot...Q punyalah panjang,OOoooo tahulah saya mesin parking rosak..sO around half an hour stucked kt c2,baby nangis Dan Sebagainya...kami sekeluarga mkn hampir rm18o.oo,so x bolehkah masukkan bayaran parking dlm bayaran satay,sehinggit jer kan..x lah menyusahkan org..dah la kena cari coin lg.
mohd daniel - terok!!   | 60.51.124.xxx | 2010-10-03 00:14:16
saya beli satay di satay kajang haji samsuri...
SATAY TAK MASAK!!
SATAY MENTAH!!!
APE NI SUME??!!
INI KAH SATAY YANG DI AGONG-AGONG KAN??!!
HAMPEH!!
fie - bukan samsuri...   | 219.92.235.xxx | 2014-01-28 14:56:34
patutlah adalah masalah sate, abang makan sate SAMSURI..cuba abg makan sate SAMURI..mesti ok..
cepot - satey kemaman   | 115.134.199.xxx | 2010-11-21 06:04:54
untuk penggemar2 satey sy nk saran kt u all klu nk rsa satey yg btl2 satey temui di surau hijau kg jaya.slmt mencuba.
cafly satay 1@3-puchong.   | 203.82.94.xxx | 2011-01-01 18:56:30
Buat pengemar/2 satay ada di sekitar puchong amnya diselangor.kalau ingin mencuba satay selain satay kajang cubalah satay 1@3.nak tahu ape itu 1@3.1 malaysia 3 budaya yg mengemari satay.kami menerima tempahan untk semua party..hari jadi,hari raya dan sebagainya.kami mendapat tender dr kem sungai besi selama 2 thn bermula thn 2009...untuk tempahan melebihi 1000 cck inform seminggu lbh awl.ape-ape hal contact no 0196924842.
org mengidam - Luahan Perasaan   | 121.120.159.xxx | 2011-01-02 09:58:00
Semalam saya ke Kajang dgn niat ingin makan satay yg sedap seperti dulu2 yg pernah saya makan. Dimana satay2nya besar dah banyak pilihan. Setiba disana mmg ramai gila org2nya. dengan harapan agar dapat saya hilangkan rasa mengidam ssya dengan makan satay perut.Apabila suami kembali ke meja setelah order, adalah dalam 15minit, dia berkata semua yang ada sudah habis. Yg tinggal hanya ayam n daging. Errm betapa kecewanya saya. Dah lar dtg dr jauh, sri d'sara.. nak cuba makan di HQ kononnya. Hampeh.. Harap kedai cantik n pekerja ramai, tapi tetap lembab juga services nya. Satay yang dihantar tidak seperti dulu lg,dimana satay ayam menjdi lebih kecil,satay daging liat boleh buat gam getah.Satay dihidang tidak panas langsung.Apa nk jd dgn Satay Hj Samuri sekarang??? Makin maju sepatutnya kekalkan tradisi n maintain seperti dulu2 kala.Bukan dah kaya lupa customer. Diharap pihak2 berwajib yang menjalankan business ni perlu duduk dan berbincang apa yg perlu dilakukan supaya dpt kembalikan keyakinan customer yang gemar satay kajang suatu ketika daahulu..
Ingat, tanpa customer YOU"RE NOBODY.. PERCAYALAH..
Hashim Md Shari - Satay sejuk, satay masam   | 121.120.70.xxx | 2011-02-05 23:00:59
Saya dah makan satay Samuri di bangunan Dato' Nazir sejak penghujong tahun 70 an lagi, tapi malam ni (5 Feb 2011) saya makan satay hampas, dah lah sejuk, ayamnya rasa tak fresh masam pula entah satay bila disimpan, bila pelanggan minta dipanaskan aje. Penat drive ke Kajang dan penat menunggu tak berbaloi rasanya. Tn Haji tengok2 lah sikit , jaga kualiti tu.
shahir - saya org kajang   | 60.51.53.xxx | 2011-02-21 15:55:53
saya tk suka makan satay..hahahaahah!!
satay kajang jb version - saty kajang jb version   | 175.141.219.xxx | 2011-02-23 19:20:28
SATAY KAJANG EDISI JOHOR TELAH BERTAPAK DI JOHOR SELAMA 16 TAHUN MENYEDIAKAN SATAY YANG SEDAP DAN BERSIH SEDIA MENERIMA TEMPAHAN DI SERATA MALAYSIA HUBUNGI NO INI UNTUK MAKLUMAT LANJUT 017 7823018.ANDA AKAN MENIKMATI RASA SATAY YANG SEBENAR DAN LAYANAN YG MEMUASKAN.
azizkasim - Salam...   | 60.53.238.xxx | 2011-03-02 16:30:05
Salam Tuan Haji, saya sebenarnya ingin melamar Tuan Haji agar membuka cawangan di Melaka. Bole tak sekiranya tuan menghubungi saya di no ini...013-6337001
zawatie     | 113.210.0.xxx | 2011-04-19 10:24:04
sesiapa yn berkunjung ke simpang renggam mailh pekena satay maza...terletak di restoran 24 jam al-azhar corner simpang renggam.
Ana Puchong - Tak pernah pun rasa sedap...   | 120.141.246.xxx | 2011-04-30 15:47:59
semasa di Sabah, saya selalu membayangkan keenakan sate Kajang,,,mesti lebih sedap daripada sate yang nenek saya buat. Rasa tak sabar nak makan. Tetapi pengalaman pertama menjadi pengalaman terakhir buat saya. Kelebihan sate ni cuma saiz sahaja yang agar besar tetapi dari segi rasa,,manis gula saja yang lebih, rempah ratusnya hampeh. Kuahnya pula, ya Allah, bukan kacang yang lebih, bahan lain yang banyak mungkin kentang atau ubi kledek untuk memekatkan kuahnya. Sate yang nenek buat 100x sedap dari sate kajang ni,,selepas itu, saya tak jejak lagi tempat tu...taubat nasuha..
kebi sirkirby - pandang dan lihat   | 175.144.202.xxx | 2011-05-12 02:00:56
nak bersih nak panas nak sedap nak aircorn nak cepat nak lembut nak murah......tahukah anda...nak buat sate...berapa lama nak masak...harga barang mentah...sewa...gaji...nak senang hoi-hoi aje ....tips tak dibayar satu senpun nak servis dari pelayan/waiter...ramai xfaham dan buat tak faham sebab dah jadi sikap...perkhidmatan kena bayar ikut perkhidmatan...jadilah pengguna bijak...
sham dsaa - the best service in hj samuri   | 118.101.10.xxx | 2011-05-16 21:51:27
saya ni, dr kecik lg mkn satay kek kajang, dulu bagus, bersih, ada layanan mesra, staff dtg ambk order, kuah blh tambah, memang saya puas hati n suka mkn kak sana, tapi.... skang paling teruk malaysia, satay x ckp masak, kena order sendiri, staff jd penonton, apa kebenda ni semua. dh la semua staff dari negara luar. islam ke? halal ke? ada typoid ke? dari mana bahan satay di perolehi? baik jais go there n check,pasal si kebi yg ada komen pasal dlm ni, mamat ni mesti salah sorang dr staff satay hj samsiah, hang klu x nak pelanggan komplain, baik cuci jamban, pelanggan pun x komplain kat hang, i suggest u all better go another place, bout friend tell satay at r&r awan besar, pleasa dont go there, PENGOTOR, TU MESTI PEKERJA BKN ISLAM, SENDIRI MAU INGAT.....
YATI   | 60.48.171.xxx | 2011-06-15 18:27:18
sate kajang tak macam dulu lagi...so sad
cheap android tablet     | 65.49.68.xxx | 2011-07-28 11:45:50
Good
AYIP - satay dan western food sedap   | 121.123.140.xxx | 2011-08-16 12:05:30
aku pegi jalan2 kat melaka bila balik aku singgah kat medan selera sri kendong kalau dari tampin belah kanan sebelum sampai pekan kota kat tempat tu ramai orang jual lemang aku makan satay dan western food anak aku makan chicken chop fuhhh!dia punya black pepper sauce memeng sedap lepas satay dia oun terasa dia punya rempah dan kuah dia pun menangkap dan paling istimewa tauke dia mesra alam tak sombong kalau tak caya kalau kau orang pegi ke selatan kau singgahlah tempat tu
sukardi marijan - nak komen sikit bab satay hj s   | 203.82.92.xxx | 2011-08-27 17:44:55
mmeng satay dia sedap lebih lagi kuah nya yang lain dari yang lain...cuma pernah sekali makan di cawangan bukit tinggi klang...yg malang nya kuah nya masam..basi agaknya...camne leh jadi gitu...agak nya pekerja indon nya masak x betul kot...kene tgk2 tu...lau x nanti pelanggan lari..
mz - satey sri jempol   | 175.142.65.xxx | 2011-09-23 22:43:15
Assalamualaikum..saye pun peniaga satey jugak..meh la tukar selera di bahau n9..satey sri jempol di kedai tokwan nasi ayam ACBE.mari rasa satey saye..mana tau terpikat pulak hehe..TERBAEKK WOOKKK...
Vivien   | 175.136.48.xxx | 2011-09-30 18:25:13
Supposed to go but changed my mind after reading the comments! Horrible!!!
Gunawan - Satay Pilihan   | 175.145.119.xxx | 2011-10-05 20:19:13
Mungkin tuan/puan blh mencuba satay di Seksyen 27, Shah Alam, dekat Taman Bunga Negara besebelahan dengan Taman Aroma Tropika (Berhampiran dgn Masjid AlMunawwarah). Selamat mencuba...
ila - satay kajang bangi- seksyen 1   | 218.111.106.xxx | 2011-12-15 11:47:12
dah cuba kat 3 tempat satay kajang samuri dan setakat ni cuma di Bangi menjadi pilihan kalau dibandingkan dgn Awan besar dan Kajang sendiri

dari segi layanan, agak terkejut kerana tak macam dulu waiters yg ambil order tapi skg kena order di kaunter. but still consider as my favourite satay...

hope ada improvement dgn komen yg di beri..
mohd azwan - terlalu mahal   | 175.137.198.xxx | 2012-01-06 13:14:46
harga air terlalu mahal,, teh o ais 1.50sen,, sy minum air limau suam,, harga 1.70sen,, bkn jus oren,, hagra tdk patut,, limau sebiji 10sen je,, knape air limau suam harga 1.70 sen??
Bob Tancik - Satay Haji Samuri   | 60.48.109.xxx | 2012-01-19 12:48:43
kami sepejabat pg ke kajang makan satay hj samuri, ok je. satay ayam dan daging sedap...barangkali saya tak pandai menilai.
apa2 pun bg yg bertanggungjawab bg pihak hj samuri, pliz anbil kira apa2 pun komen supaya kualiti dan kepopulariti satay kajang terpelihara.
carjunker - Bad Haji Samuri     | 175.137.79.xxx | 2012-02-18 14:56:05
Ramai sgt yg komplen pasal si Haji Samuri, xde ke orang yg amik tanggungjawab utk jaga kualiti dan kepuasan pelanggan? Staf sana semua macam xde training, langsung, bad and slow servis lagi. Haji Samuri lah nombor satu brand Kajang ni, please do not shame / memalukan nama bandar tersayang ni.
Reen - Bad Customer Service for Satay   | 203.121.116.xxx | 2012-04-02 14:34:11
Semalam (1 April 2012)Saya pergi ke Medan Satay. Selaunyer saya memang tak makan kat Kedai Satay Hj Samuri ni sebab pelayan dia semua berlagak segelintir jer yang sopan. Berlagak bodoh. Nak dijadikan cerita tempat yang saya makan tu tak der ABC jadi pelayan tu kata , akak kena order kat kedai sebelah (kedai sate samuri)tapi dah lah kena order kat kaunter lain lepas tu perempuan cashier ni kata. kena order kat kedai yang u makan. I kata kalau kedai tu ada buat apa i order kat sini bukanyer tak bayar , saya datang sini nak makan, kenapa dia bodoh sangat tak nak jual ... lepastu ada 5% tax pulak tu.Nama jer popular tapi service memang teruk betul. Takkan pergi makan kedai macam tu lagi kalau nama kedai tu satay haji samuri
hantu satay - kesiannn die   | 218.111.101.xxx | 2012-04-24 15:51:44
alahai korang ni..kesian nama si hj.samuri 2..sebenanya bukan si haji samuri tu yang pengotor..tp pekerja-pekerja die yang membuatkan makanan satay itu jadi kotor...si haji samuri tu pon xtau yang staff-staff die buat kerja-kerja pengotor tu...harap haji lepas ni pergilah ke setiap branch dan selidik anak-anak buah...sbb kan staff-staff yang pengotor 2 maka nama haji samuri pon tercemar lah...
real kajang satay - kesiannnn?     | 210.195.57.xxx | 2012-08-23 20:49:16
Bukan ke tanggungjawab tuan punya bisnes untuk menentukan staff semua mengekalkan kebersihan dan taraf kualiti produk makanan? Kalau tuanpunya atau management lalai ataupun tak jaga inilah akibatnya. Anak-anak adalah cermin kepada ibubapa mereka. Begitu juga dalam kes sebegini.
budin kajang - memang hampeh la.....   | 182.62.59.xxx | 2012-05-12 01:02:49
11.5.2012 hubby aku beli sate kt medan hj samuri.order sate n nasi impit.last dpt sate je nasi impit ntah ke mana.dah le kena byar gov tax bagai.
insan istimewa - renung2kan yea tuan haji   | 182.62.59.xxx | 2012-05-12 01:19:45
kuah pekat likat melekat,sate tercucuk padat mampat,tapi knapa tuan haji oii,pekerja2 tuan haji teruk2,service teruk.saya rasa elok tuan haji buat spot check n wat apa benda aje la ttg etika berkerja untuk pekerja2 tuan haji semua.apa gunanya gov tax?klu service teruk,makanan tak sempurna penyediaannya.harap tuan haji dapat pantau masalah2 n perbaiki segala keluahan dari semua pengemar2 sate taun haji..wasalam tuan haji.....sate kajang indah nama dari rasa.......
zubaidah - bad service     | 175.143.150.xxx | 2012-09-08 17:57:55
Damansara branch, me and hubby had dinner there. After ordering we sat for 20mins and still waiting for our drinks, the waiters were practically standing around chatting among themself. The satay orders which was written on paper was not handed to the kitchen yet. I was directly facing the kitchen. My husband told the staff to get the drinks as he got thirsty. The staff acknowledge. After 40mins the staff hand over the papers which has 10 people orders to the kitchen. Then i understood the system. Earlier when i ordered, i ask for onion with my nasi empit. I did not hear any acknowledgment so i ask the staff who was handling the peanut sauce. He said something sounded like malay but i could not understand and i went back to my seat thinking why Hj.Samuri did not hire locals instead. The satay taste good even though it is not hot, must be the peanut sauce which covers. Two years ago we had the last satay due to tough beef satay and lately we tried again, its ok.
suekajang - semakin terkenal semakin tak a   | 49.125.61.xxx | 2012-11-30 20:20:43
sy memang pengemar satay,,dan sy memang salute dgn satey hj samuri mmg sedap.kuah satey nya lain dari yg lain.tapi akhir2 ini bila makan di restoran hj samuri sebelah stadium tu.rasa dah ntah kemana,,satey ayam masih ok gak lagi.tpi satey daging ya ampun...udah la liat mentah pulak tu.suami sy sampai menyumpahnyumpah..terpandang di meja sebelah ada sekumpulan mat saleh/minah saleh tgh menunggu order.dlm hati haii.. apala diaorang akan kata bila rasa beef satay hj samuri ni.daging yg di buat satay tu mungkin yg paling murah,,ni la bahananya klu terlalu mementingkan untung.mmg satay hj samuri dah tak ada quality.Utk admin satay hj samuri dgr2 kritikan pelanggan bukan nya nak memfitnah sesama islam.tapi ini reality dan saya sebagai warga kajang mmg terasa malu bila mendengar kritikan dan omelan org2 luar yg mengatakan indah kabar dari rasa.ambil la tindakan...
khoo - Bad bad service.   | 175.142.129.xxx | 2012-12-30 19:25:24
I was with a few guys this afternoon in this Kajang satay outlet.The girl taking the order is not only rude,sombong but also cocky.She talk and act as though is Haji's daughter.If this type of employe Haji is having,soon he will be out of business.Absolutely disgusting!The entrance also have cat shit on the floor.What hygiene???
Coach Outlet Store     | 23.228.108.xxx | 2014-07-21 18:36:44
http://www.coachoutletstoreinuk.com/ Coach Factory Outlet
http://www.coachfactoryoutletanus.com/ Coach Factory Outlet
http://www.coachoutletonlineunsius.com/ Coach Outlet
http://www.coachoutletonlinetur.com/ Coach Online Outlet
http://www.coachfactoryoutletnbsa.com/ Coach Factory Outlet
http://www.coachfactoryoutletuisa.com/ Coach Outlet Store
http://www.coachoutletstorenie.com/ Coach Outlet Store
http://www.coachfactorystoreuin.com/ Coach Outlet Online
http://www.coachfactoryoutletreba.com/ Coach Factory Outlet
http://www.coachfactoryoutletonlinesius.com/ Coach Factory Online
http://www.coachoutletonlinetnse.com/ Coach Factory Outlet
http://www.coachoutletnoia.com/ Coach Outlet Store Online
http://www.chaneloutletinus.com/ Chanel Handbags
http://www.louisvuittonoutletina.com/ Louis Vuitton Outlet Online
http://www.louisvuittonoutletine.com/ Louis Vuitton Outlet
Write comment
Name:
Email:
 
Website:
Title:
Security Image
Please input the anti-spam code that you can read in the image.
 
< Prev
One Stop Malaysia - Everything About Malaysia



Advertisement
 

CB Online

No Users Online
© 2007-2008 One Stop Malaysia
Disclaimer: Although every effort has been done to make the content as accurate as possible, One Stop Malaysia shall not be liable for any inaccuracy in the information provided here.
Unless specified otherwise, we are not affiliated with any of the websites or companies listed here
OneStopMalaysia.com Privacy Policy
Powered By PageCache
Generated in 0.32763 Seconds